Mikä MAD?

MAD – taiteella ja designilla hullutteleva kulttuurijuhla

MAD on lyhenne sanoista Mikkeli Art & Design. MAD on taiteen ja muotoilun juhlaa. MAD innostaa mikkeliläisiä uusien kokeilujen ja kokemusten pariin, pienen huvittelun ja hulluttelun kautta. Yksi tapahtuman tärkeistä tavoitteista on eteläsavolaisen taiteen ja muotoilun ammattilaisten mahdollisuuksien lisääminen ja alueen monipuolisen osaamisen esille tuominen.

MAD Week sai alkunsa vuonna 2014 Taiteen edistämiskeskuksen läänitaiteilija Anu-Anette Varhon koolle kutsuman monialaisen työryhmän toimesta. Tapahtuman kotipesäksi on muodostunut DeSavo ry. Vuosien aikana työryhmässä ja yhteistyökumppaneissa on pysynyt alusta asti samoja uskollisia toimijoita sekä joka vuosi tullut myös läjäpäin uusia.

Jo heti ensimmäinen MAD Week oli menestys! Tapahtuma keräsi poikkeuksellisen paljon osallistujia ja kiitosta yleisöltä. Yrityksetkin kokivat tapahtuman kasvattavan asiakasvirtaansa. Tämä ilo on jatkunut vuodesta toiseen jokaisessa MAD -tapahtumassa! MAD Week on lisännyt Mikkelin yhteisöllisyyttä ja tuottanut kaupungin tutuissa paikoissa yllättäviä elämyksiä. MAD Weekin tarjonta on ollut joka vuosi hyvin monipuolista, eläväistä ja runsasta.

Tänä vuonna DeSavo Ry:n järjestämä MAD Weekend 2020 tarjoaa monipuolista taide- ja muotoilualan ohjelmaa syyskuussa 17.-20.9.2020 Mikkelissä. MAD Weekend 2020 on järjestyksessään jo kuudes MAD -tapahtuma.

MAD Weekend koostuu yllätyksellisistä muotoilun ja taiteen tapahtumaista, jotka levittäytyvät viikonlopun ajaksi ympäri Mikkelin keskustaa. MAD Weekend 2020 tarjoaa entistä rohkeampia taiteellisia sisältöjä, jotka haastavat yleisöään herättämällä tunteita, ajatuksia ja keskustelua. MAD on nimensä veroisesti taiteella ja designilla hullutteleva kulttuurijuhla.

Luvassa on muun muassa burleskia, tanssia, performansseja, taidenäyttelyitä ja työpajoja. Viikonloppuun painottuvan tapahtuman teemoina ovat rohkeus ja osallisuus. Tapahtuma sisältää sekä maksutonta, että pääsymaksullista ohjelmaa. Tapahtuman päämääränä on osallistaa ihmisiä kokemaan taiteen ja muotoilun moninaisia vaikutuksia. MAD Weekend on erilaisten toimijoiden yhteinen ponnistus, jolla halutaan osoittaa, miten laajoja vaikutuksia yhdessä tekemisellä sekä taiteella ja muotoilulla on ympäristöömme ja hyvinvointiimme.

 

Etelä-Savon Kulttuurirahasto on myöntänyt DeSavo ry:lle tapahtuman järjestämiseen apurahan.

YHTEISTYÖKUMPPANIT:

Tapahtuman järjestää
DeSavo ry

MAD Weekend tarjoaa yllätyksellistä taide- ja muotoilualan ohjelmaa.

Tapahtuman päämääränä on innostaa uusien kokemusten ja kokeilujen pariin, pienen huvittelun ja hulluttelun kautta.

Ota yhteyttä
Jenni Lohko
tuottaja
madmikkeli@gmail.com

Tapahtumaa tukee

Design Juha Jukarainen